Als je een beetje hebt opgelet de afgelopen dagen, heb je gemerkt dat het spel Pokémon GO een enorme hit is. Mocht je nog niet weten wát het spel is, maar je hebt wél gemerkt dat je eigen kinderen, de kinderen uit de buurt, jongeren en zelfs volwassenen plotseling niet meer binnen te houden zijn… dat spel is de reden :)

Het spel maakt slim gebruik van de zogenaamde “Augmented Reality” waarbij, simpel gezegd, de manier waarop je de wereld ziet, verandert door de camera van je mobiele telefoon. Bij Pokémon GO ontstaat er door de camera van je telefoon een wereld waar Pokémons gevangen dienen te worden en die kun je op straat vinden. En een leuke twist is ook dat als je bijvoorbeeld een ei hebt gevonden deze pas uitkomt als je 2, 5 of 10 km hebt gelopen. Zo worden de spelers gestimuleerd om flinke afstanden af te leggen.

Ik heb het spel zelf nog niet kunnen testen, maar er is één ding wat me direct bevalt aan deze nieuwe hype: het brengt mensen in beweging! Ik heb zelfs gehoord dat kinderen beginnen te klagen over spierpijn in hun benen van het vele lopen op zoek naar Pokémons.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe we de technologie van nu kunnen gebruiken om onszelf goed in conditie te houden.

Hieronder vind je nog 4 must-have apps voor op jouw telefoon of tablet voor als je ook meer in beweging wilt komen!

 

1. Geocaching

geocache editMet deze applicatie kun je op zoek naar een ware schatkist in je eigen buurt! Er zijn inmiddels miljoenen kleine “schatkistjes”, genaamd “Geocache”, verstopt over de hele wereld die je via beschrijvingen op je telefoon kunt vinden.

Met behulp van het GPS systeem op je telefoon kun je zien waar bij jou in de buurt kistjes verstopt zijn. Vervolgens kun je door het volgen van de instructies (die soms best moeilijk kunnen zijn!) op jacht naar de schat. Als je de Geocache hebt gevonden mag je 1 item uit het kistje halen als prijs. Het is de bedoeling dat je ook iets van jezelf terug stopt in het kistje voor de volgende speurder. Dus voordat je op weg gaat, vergeet niet een klein item mee te nemen om in de Geocache achter te kunnen laten. Dit kan variëren tot een briefje, een button, een poppetje, een lolly etc.

Klik hier voor een filmpje met meer uitleg over wat Geocaching nu precies is!

 

2. 7-minute training

Apps om te helpen bewegen Met maar 7 minuten per dag en geen apparatuur vereist, behalve je eigen lichaam en een stoel, geeft deze app je een workout waarbij je je hele lichaam aan het werk zet.

Een workout bestaat uit 12 oefeningen waarbij je 30 seconden intensief aan de slag gaat. Er zit ook een handige timer bij zodat je precies weet wanneer het tijd is voor de volgende oefening.

 

3. Hardlopen met Evy

hardlopen-met-evy-editEvy heeft een hoop mensen geholpen om met plezier te starten met hardlopen. Met haar serie “Van 0 naar 5 km” krijg je als renner een hardloop schema waarmee je “stap voor stap” je loopconditie opbouwt en dit alles onder begeleiding van Evy via de app. Ze staat je mentaal bij tijdens het hardlopen met motiverende teksten als “nog een klein stukje!!” en handige herinneringen aan techniek: “denk aan je ademhaling!”.

De opbouw is rustig en voor elk niveau instapbaar. Met Evy kan werkelijk iedereen een start maken met hardlopen. Ben je al bezig met hardlopen en ben je op zoek naar meer uitdaging? Dan kun je ook samen met Evy aan de slag voor je eerste halve marathon.

 

4. Loop meditatie (“Walking Meditations” € 1,56)

Loop meditatieVoor mensen die meditatie en wandelen willen combineren is deze applicatie zeer geschikt. Uiteraard ook voor diegenen die het lastig vinden om stil te zitten tijdens meditatie kan dit een uitkomst zijn. De gezondheidsvoordelen van zitmeditatie zijn zeker niet minder dan de lopende versies, maar wanneer we erbij wandelen komt het ook het lichaam ten goede.

Tijdens het wandelen zal je begeleid worden bij het terugbrengen van je aandacht naar het hier en nu, zodat je de spanningen van de dag en de toekomst even los kan laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *