FEIT: Je hebt niet veel nodig om een vrij complete do-it-yourself fitness te creeëren, waarin je niet alleen goed kunt trainen, maar ook nog eens uitstekend kan werken aan fysieke ongemakken zoals die pijnlijke rug of een slechte houding.

Hieronder vindt je de enige 5 Items die je écht nodig hebt om een complete home gym te “bouwen”. En weet je wat het allermooiste is?

Met een beetje goed zoeken kun je álles vinden voor minder dan 100 Euro. En daar heb je je hele leven plezier van.

De “Pinda”

peanutDe Pinda (ook wel peanut genoemd) is een massage tool en een “rugstrekker” in één. Door erop te gaan liggen kun je diep in de spieren komen, die aan weerszijden van de wervelkolom lopen.

Deze spieren krijgen het dagelijks zwaar te verduren door onze bezigheden, vooral bij mensen die een kantoorbaan hebben! Met zo’n 3-5 minuten per dag kun je jezelf een flinke massage geven en stijfheid in de wervelkolom ongedaan maken. De bovenstaande “pinda”  kun je online bestellen voor rond de 20 euro.

MAAR, je kan hem ook zélf maken voor zo’n 3 euro, hoe je dat doet laat ik je in deze video zien.

Physio101 Bal (Lacrosse Bal)

IMG-20160705-WA0006

Lacrosse is een redelijk onbekende sport die vooral in Canada nog veel wordt gespeeld. Tegenwoordig zijn er meer mensen die de Lacrosse ballen gebruiken voor lichamelijke klachten dan dat er mensen zijn die de sport beoefenen! Het is een harde rubberen bal die zich perfect leent voor het masseren van je eigen spieren.

De bal heeft alle waarde die een goede diepe-weefsel-masseur heeft met een heel groot voordeel: Jij bepaalt de diepte, de plek die het meeste liefde en aandacht nodig heeft én je kunt de bal altijd en overal gebruiken. Met de juiste technieken is deze simpele tool van onschatbare waarde.

De Lacrosse-Ballen kun je online bestellen voor zo’n 5-10 euro. De enige échte Physio101 ballen zijn momenteel alleen op aanvraag verkrijgbaar. (Stuur me hiervoor een mailtje.) Als budget-versie kun je ook een tennisbal gebruiken. Echter zul je deze wel snel ontgroeien daar een tennisbal veel zachter is dan een lacrosse bal.

De SwissBal

DCIM100GOPROGOPR0032.
Ontspanningsoefening voor de onderrug

De “Swissball” is een grote opblaasbare bal die gebruikt kan worden voor kracht, balans, lenigheid en zelfs ontspanningsoefeningen. Het is een hele veelzijdige tool die je lichaam behoorlijk aan het werk zet. Doordat de bal gevuld is met lucht vormt hij namelijk een instabiel oppervlak. Dit betekent voor jou dat alle verstoringen in het evenwicht direct merkbaar zijn. De bal zal zich aanpassen aan wat jij doet en dát vraagt om een gepaste reactie van het lichaam. Je kunt de Swissbal online vinden voor zo’n 10-20 euro

 

Tip* De ballen worden ook vaak gebruikt als vervanger voor een normale kantoorstoel. Ze zorgen er namelijk voor dat je uitgedaagd wordt om actief te zitten.

De Foamrol

Foamrol bovenrug

Dat ik een enorme fan ben van de Foamrol is allang geen geheim meer. Ik moest flink met de tanden op elkaar toen ik voor het eerst kennis maakte met de rol, zo’n 5 jaar geleden, maar sindsdien zijn we onafscheidelijk. Mijn passie gaat zelfs zo ver dat ik er een uitgebreid e-book over heb geschreven. Hierin vind je precies wáárom de foamrol zo goed is en hoe je hem het best kunt gebruiken. Ook kun je manieren vinden om zélf een rol te maken voor als je er geen één hebt. Je kunt het e-book hier gratis en voor niks downloaden.

Een Foamrol kun  je online vinden voor zo’n 10-50 euro (afhankelijk van de hardheid en kwaliteit).

Yoga mat

Uiteindelijk hebben we niet veel nodig om te kunnen trainen. Ons lichaam is namelijk onze eigen machine. Met een Yoga mat en een serie oefeningen die geschikt zijn voor jouw lichaam, kun je behoorlijk goed uit de voeten.

De voordelen van een Yoga mat zitten hem in het feit dat je een zacht oppervlak hebt, wat de druk op je gewrichten beter verdeelt dan een harde vloer. Ook zorgt de mat ervoor dat je een goede grip hebt en niet makkelijk weg zal glijden bij het uitvoeren van de oefeningen.

Bij elkaar opgeteld :
Peanut = 20
LC Bal  =10
Swissbal = 15
Foamrol = 30
Yoga mat = 15

Totaal voor Thuis Fitness: 90 Euro (berekend aan de hoge kant!!)

Daar kan geen sportabonnement of TelSell tegen op toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *