Instructies voor het gebruik van de tools en oefeningen

Het trouw opvolgen van de onderstaande instructies draagt bij aan de waarde van de infomatie, oefeningen en tools verstrekt via Physio101.com en het proces om (bestaande) klachten onder controle te krijgen. Lees ze goed door, volg ze op en ga aan de slag!
 
Professionele hulp
Alle informatie vertrekt op www.physio101.com is voor informatieve doeleinden verstrekt en dus voor algemeen gebruik en het gebruik is volledig op eigen risico. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de informatie, materialen en producten die beschikbaar worden gesteld via deze website voldoen aan diens persoonlijke vereisten en of behoeften. In het geval van (langdurige) specifieke klachten is het dringende advies eerst een medisch professional te raadplegen.
Pijn en ongemak
Bij het uitvoeren van de oefeningen is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Er is een groot verschil tussen pijn en ongemak. Ongemak is een gevoel dat zeker wel mag worden ervaren tijdens het uitvoeren van oefeningen. Pijn daarentegen is een heel duidelijk signaal om te stoppen!! Geef jezelf rust en start opnieuw op een lager niveau of een met simpelere oefening.
Volg de instructies nauwkeurig
Het is uitermate belangrijk om de gegeven instructies nauwkeurig op te volgen om de oefeningen correct uit te kunnen voeren. Dit om het optimale resultaat te kunnen behalen en om eventuele blessures of een verergering van de huidige klachten te voorkomen.
Zorgvuldige opbouw van oefeningen
Om je lichaam sterker te maken is het essentieel om de oefeningen rustig op te bouwen. Een hardloper start immers ook niet meteen met een marathon. Zeker als je lichaam herstellende is van een klacht is het nemen van kleine stapjes belangrijk! Volg de instructies nauwkeurig en bouw het rustig op. Geef je lichaam de tijd om aan nieuwe oefeningen te wennen en zo de kans op blessures of klachten te minimaliseren.
Herhalingen
Het aantal herhalingen dat een oefening uitgevoerd dient te worden wordt vermeld in de desbetreffende video of blog. Er zit een logische progressie in de manier waarop de oefeningen zijn opgebouwd. Geleerde vaardigheden worden overgedragen op de fase van oefeningen die daarop volgen. Hierdoor is het enorm belangrijk dat je oefeningen volledig beheerst volgens de aangegeven parameters voordat je doorgaat naar de volgende versie.
Vragen
Mocht er onduidelijkheid bestaan over oefeningen of je hebt een aanvullende vraag check dan eerst of je vraag bij de veelgestelde vragen al is behandeld. Staat je vraag er niet tussen stuur je vraag dan in via het contactformulier. Ik zal je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden. Mochten er veel dezelfde vragen binnenkomen zal er een extra video of aanvullend artikel worden gemaakt om dat onderwerp uitvoeriger te bespreken.