Gezondheid, sporten en voeding zijn mijn grote passies!

Dit wil ik graag met iedereen delen!!

WELKOM! 

Hi, ik ben Mark Chen. Welkom op mijn platform Physio101. Ik ben er in ieder geval super enthousiast over en ik hoop dat ik jou dat ook kan maken!

WIE BEN IK?

Ik ben Fysiotherapeut, Personal Trainer en Health Coach. Ik help sporters, mijn patiënten en iedereen die ook maar geïnteresseerd is in gezondheid, het verbeteren van hun huidige (sport) prestatie of iemand die wil weten waarom ze bepaalde (terugkomende) klachten hebben en waar die vandaan komen. 

Fysiotherapet

"Mijn ultieme missie is om de kwaliteit van leven te verhogen van iedereen met wie ik samen werk. Dit kan zijn het behalen van een betere sport prestatie, het kunnen genieten van een pijnloos lichaam tot het weer kunnen oppakken van oude hobby's doordat pijnklachten zijn verholpen."

Dit wil ik bereiken door middel van coaching, gerichte training en waar nodig hands-on behandelingen. Voor mij is het belangrijk dat diegene met wie ik samenwerk snapt waar de pijn vandaan komt, de signalen leert herkennen om in de toekomst eerder klachten op te lossen vóórdat het echt een probleem wordt.

MIJN VERHAAL!

Mijn hersenen zijn ontzettend praktisch ingesteld. Ik houd zeker de wetenschappelijke onderzoeken in de gaten en kan mezelf verliezen in de kleinste details van de biomechanica die ons lichaam draaiende houd of waar juist problemen ontstaan. Maar uiteindelijk zijn we als mens meer dan alleen nummers, statistieken en variabelen. Onze levens zijn veel te multi-dimensionaal om ze in variabelen op papier of in diagrammen weer te geven. Iedere persoon is uniek en heeft op zijn eigen manier te maken met uitdagingen, stress, geloofsovertuigingen en motivatie triggers die leiden tot bepaalde keuzes (of acties) die we maken. Om het proces achter deze keuzes goed te kunnen begrijpen zullen we deze op dezelfde manier moeten ervaren. Dat is waar mijn op-ervaringen-gebaseerde manier van denken vandaan komt. Om in de huid van mijn cliënten te kunnen kruipen, heb ik de afgelopen 10 jaar ontzettend veel verschillende sporten, diëten, mentale uitdagingen doorlopen om te kunnen ervaren wat voor mentale en fysieke obstakels daarbij komen kijken en wat er nodig was om die te overwinnen. En geloof me, het was niet altijd even makkelijk!

Heb je wel zo’n pijn in je rug gehad dat je niet eens uit bed kon komen of dat je er minimaal 5 minuten over deed en je leek op een 80-jarige? (niet lullig bedoeld voor de 80-jarige lezers!) Of zo erg dat je je kinderen niet op kon tillen of de boodschappen mee naar huis kon nemen?  Of heb je klachten aan je knie, die elke keer weer op komt zetten als je aan het trainen bent voor een hardloop wedstrijd of tijdens het voetballen met je zoontje? Of misschien een schouder die maar blijft opspelen elke keer als je probeert een hoger niveau te bereiken in gymnastiek of gewicht heffen?

Nou ik wel! Om een lang verhaal kort te maken heb ik als kind heel wat therapeuten gezien en hun conclusie was duidelijk. Ik had een zwakke onderrug, zwakke enkels waarvoor ik mijn levenlang steunzolen zou moeten dragen en door astma zou ik nooit op hoger niveau kunnen sporten.

Al deze klachten en bezoeken aan therapeuten hebben mijn fascinatie voor de fysiotherapie opgewekt. Ik ging fysiotherapie studeren, volgde cursussen om me te specialiseren (Dry Needling en NASM Personal training) en probeerde de meest uiteenlopende sporten uit zodat ik zelf met mijn lichaam zoveel mogelijk kon ervaren. In mijn vrije tijd spitte ik de anatomie boeken en alle fitness bladen waar ik maar aan kon komen door. Veel jaren, veel vallen en opstaan verder begon ik door te krijgen hoe het menselijk lichaam in elkaar stak. Zowel van een theoretisch als van een praktisch perspectief.

Op dit punt in mijn leven heb ik geen van de klachten meer waar ik volgens de artsen nooit meer vanaf zou komen. Ik draag geen steunzolen en ik heb een halve marathon gelopen in 2014. Ook heb ik mijn lage rugklachten vaarwel gezegd.

Dit komt omdat op dit moment al mijn biomechanica op hun best werken. Simpelweg, omdat de “software” en de “hardware” van het menselijk lichaam, mijn lichaam, perfect op elkaar zijn afgestemd. En precies dát is wat ik overbreng naar mijn cliënten, patiënten, vrienden, collega’s. Samen analyseren we bewegingspatronen om te zien waar zwakke punten zich voordoen.  Om die zwakke punten sterker te maken, zodat ze je niet meer belemmeren in je bestaan, zorg ik voor de noodzakelijke tools, oefeningen, advies en in sommige gevallen hands-on behandelingen.

"Voor mij bestaat de ouderwetse fysiotherapie niet meer. De tijd dat iemand elke week twee keer naar de fysiotherapie gaat is voorbij. In de meeste gevallen is de oude methode van fysiotherapie meer “symptoombestrijding” dan dat je echt tot de oorzaak van de klachten komt. Mede hierdoor komen klachten regelmatig terug of gaan helemaal niet over."

Mijn doel is om echt naar de kern van het probleem te zoeken en dan te zorgen voor een lange termijn oplossing!

WAAROM DIT PLATFORM?

Ik ben fysiotherapeut geworden om mensen te helpen. Mijn passies zijn gezondheid en bewegen en ik wil ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van het leven zonder dat dit gedomineerd wordt door pijntjes die te voorkomen zijn! In de praktijk kan ik 1 iemand tegelijk helpen en op een dag zie ik best aardig wat patiënten. Maar via Physio101 kan ik veel meer mensen tegelijk helpen en informeren.  Ik weet als geen ander hoe het is om met langdurige klachten te moeten leven. Ook weet ik dat het in de meeste gevallen niet nodig hoeft te zijn.  Deze website is dus helemaal ingericht op het verstrekken van simpele tools, tips, oefeningen om vanuit huis te werken aan structurele verandering en een lange termijn oplossing van bestaande klachten of steeds terugkerende klachten. Wat voor mij kon, kan ook voor jou. Het is een kwestie van de weg bewandelen!!!

SUGGESTIES WAAR IK OVER MOET SCHRIJVEN?

Heb je een vraag voor mij persoonlijk, of misschien een vraag over een klacht die voor meer mensen van waarde kan zijn, stuur mij dan een bericht via het contactformulier. Ik wil er namelijk wel zeker van zijn dat de blogs en video's die ik maak vol staan met informatie die aansluit bij de wensen van jullie.