HET DOEL VAN PHYSIO101

Physio101.com is opgezet  puur en alleen voor jou! Het is een website voor iedereen die op zoek is naar een oplossing voor zijn klachten. Voor iedereen die pro-actief aan de slag wil gaan om zijn of haar lichaam sterker te maken, bestaande pijn te verminderen en daarmee de kwaliteit van leven te verhogen.

"Voor iedereen die van de één-keer-per-jaar-ga-ik-door-mijn-rug-maar-dat-hoort-erbij-situatie voor eens en voor altijd afscheid wil nemen door die rug nu eens flink te versterken."

Voor iedereen die weer díe sport, waar ze zo van houden, wil oppakken maar het door steeds terugkomende pijntjes of blessures niet lukt. En zo zijn er nog genoeg andere voorbeelden.

Het herstel van mijn patiënten is voor mij het aller belangrijkste. Ik merk tijdens mij werk dat onwetendheid over het ontstaan van een klacht en de werking van het menselijk lichaam een groot gedeelte van het herstel in de weg staat. Daarnaast is ook niet voor elke klacht een fysiotherapeut noodzakelijk. Als mensen snappen hoe een klacht ontstaat, en dan bedoel ik echt snappen, dan kunnen ze het verkeerde patroon in een vroeg stadium doorbreken. Deze informatie is niet heel toegankelijk. 

Met behulp van heldere informatie wil ik ervoor zorgen dat jij snapt waar je pijn vandaan komt, hoe je zelf kan onderzoeken welke bewegingen of patronen de pijn veroorzaken, zodat je de signalen leert herkennen om in de toekomst eerder klachten op te lossen vóórdat het echt een probleem wordt. Physio101.com is dus helemaal ingericht op het verstrekken van simpele tools, tips, oefeningen om vanuit huis te werken aan structurele verandering en een lange termijn oplossing van bestaande klachten of steeds terugkerende klachten.

WAAR KOMT HET IDEE VANDAAN?

De vraag en aanbod binnen de fysiotherapie branche zijn over de jaren heen veranderd. De zorgverzekeraars in Nederland hebben veel invloed over de zorg en vergoedingen in het algemeen en dat heeft ook voor fysiotherapie behandelingen gevolgen. De hoeveelheid behandelingen die standaard in een basis zorgverzekering zitten is drastisch verminderd ofwel helemaal verdwenen. De chronische code, voor mensen die het zo hard nodig hebben is niet meer zo chronisch als het lijkt en al heb je als patiënt een onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen, dan moet je de eerste 20 behandelingen alsnog zelf betalen en kun je alleen maar gebruik maken van gecontracteerde praktijken als je de volledige vergoeding wilt ontvangen. Aan de andere kant hebben de zorgverzekeraars de praktijken ook in hun macht. Een praktijk moet ontzettend veel administratieve handelingen doorlopen om aangesloten te kunnen blijven bij de zorgverzekeraars om hun bestaan te kunnen garanderen. Deze administratietijd gaat ten koste van de effectieve behandeltijd van de patiënt. Ook mogen praktijken nog maar een x aantal behandelingen per diagnose per patiënt uitvoeren. Daarna moet de patiënt weg, ongeacht of de klacht is opgelost of niet, anders riskeert de praktijk een boete!

Dit alles gaat ten koste van de zorg van de patiënt. Maar dit staat helaas niet (meer) bovenaan het prioriteitenlijstje. De werkgelegenheid in de fysiotherapie branche is drastisch gedaald omdat mensen minder gebruik (kunnen) maken van fysiotherapie behandelingen. Dat is ook een van de redenen dat ik in een privé kliniek in Cambodja aan het werk ben gegaan. (Hoewel het avontuur mij ook wel heel erg naar het buitenland trok.) Daar kan ik 45 minuten per behandeling echt aan mijn patiënt besteden en werken aan zijn of haar herstel in plaats van vragenlijsten invullen voor de verzekering. De patiënt staat echt centraal en dat is ook echt te merken in het herstelproces van mijn patiënten.  

De afgelopen jaren heb ik veel nagedacht over hoe ik echt een verschil kan maken voor mijn patiënten. Ook wil ik liever 10 of 100 mensen tegelijk helpen in plaats van 1. Toen is het idee om een online platform op te zetten geboren. 

HELP JEZELF! 

Deze website is voor jou. Doe er je voordeel mee. Zuig alle informatie op en probeer de oefeningen uit die bij jouw situatie passen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen leven en hoeveel je eruit haalt.

"Een leven met pijn hoeft niet de standaard te zijn!"