Wordt nu lid van het Physio101 YouTube kanaal!
Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste tips, tools en kennis
FOAMROL ESSENTIALS
Foamrol Essenstials 1
De FOAMROL! Iedereen die thuis aan de slag wil gaan wordt geadviseerd een foamrol aan te schaffen. Waarom is de foamroal zo goed, en hoe gebruik je hem zelf?
Meer over de foamrol!
Foamrol Essentials 2
SCHOUDERKLACHTEN. Heb jij last van inklemmingsklachten van de schouder? Een foamrol kan gebruikt worden om de spieren in die schouder te helpen ontspannen. Zo doe het!
Foamrol Essentials 3
DE KUIT. Ook om de kuitspieren aan te pakken, te masseren of juist te laten onstpannen is de foamrol ideaal. Zo doe je het!
Foamrol Essentials 4
DE IT-BAND. Speciaal voor voetballers, fietsers en hardlopers die last hebben van een zeurende IT-band (de zijkant van het bovenbeen) Dit kun je eraan doen!
Foamrol Essentials 5
STIJVE RUG. Doe je zittend werk of heb je een verkeerde houding waardoor je last hebt van een stijve rug? Pak de foamrol erbij en dit kun je er zelf aan doen!
Meer over rugklachten!
OEFENINGEN
De squat!
De squat is een basis oefening waarbij veel spieren tegelijk werken. Op het eerste aanzicht lijkt het een simpele oefening, maar de oefening dient zorgvuldig te worden uitgevoerd voor het beste resultaat.
Ochtend Ritueel
Voor een goede start van de dag is deze flow ideaal. Maak je spieren los en geleidelijk aan ook sterker. Probeer het elke ochtend 5-10 min te doen!
MASSAGE TECHNIEKEN
Uitstralende pijn naar armen
Thoracic outlet klachten (uitstralende pijn vanuit de schouder naar de am) kunnen lastig te diagnosticeren zijn en hebben tijd en aandacht nodig om te behandelen. Gelukkig kun je het zelf doen!
TIPS
Rituelen
Waarom het nou zó belangrijk is om juist tijd te maken om bepaalde oefeningen standaard in te bouwen in de dag!
Pijnlijke voeten
Als je last hebt van je voeten tijdens het hardlopen zou het wel eens goed kunnen dat je die schoenen uit moet trekken! Over hardlopen, pijn en doodskisten tijdens een bezoek aan Mondulkiri!
Meer over voeten!